Friendly apartmani

Želja nam je da naši gosti osjete prijateljsku atmosferu na svom zasluženom godišnjem odmoru te da dašak toga ozračja ponesu kući kao lijepu uspomenu. I stoga smo kreirali FRIENDLY program koji uključuje :

Kids friendly - uz prethodnu najavu dostupni : dječji krevetić, dječja hranilica, tuta, nastavak za WC školjku i dr. Također dostupno u zajedničkom kutku za najmlađe KIDS CORNER - puzzle, slikovnice, društvene igre, bojanke i bojice, razne igračke za različite uzraste, mini stol i stolice. Sve besplatno! A samo za naše mališane, preuredili smo staru drvenu barku i parkirali je pod smokvu u dvorištu. Tako u tren oka, dok čekaju popodnevno kupanje, dječaci i djevojčice postaju neustrašivi gusari ili družina Petra Pana ili .... što im već srce poželi!

Pet friendly – uz prethodnu najavu i nadoplatu u iznosu od 5 EUR/dan vaši  ljubimci mogu uživati u odmoru s vama u apartmanima. A mjesta za šetnju i veselu igru sigurno ne nedostaje, bilo da izaberete šetnju uz more ili šumskim putom ili pak, nekim od obližnjih maslinika. Voli li vaš ljubimac kupanje u moru, kao pravi turist, možete uživati u plažama svega 200 metara udaljenima od glavne plaže.

Food & wine friendly –Duh svakog kraja zasigurno živi i u karakterističnoj hrani i piću. Stoga su kod nas uvijek dostupni besplatni materijali i informacije o proizvođačima vina, autohtonim sortama otoka (žlahtina i sansigot), kao i šurlicama, omiljenom autohtonom jelu (http://www.coolinarika.com/recept/dubasljanske-surlice/) te restoranima, zaštićenom Krčkom pršutu (http://www.kuca-krckog-prsuta.com/index.php/hr/), OPG-ovima, sajmovima domaće hrane ili/i proizvoda, maslinovom ulju, ovčjem siru, branju i konzumaciji šparoga i gljiva i dr. Moguća je i organizacija tematskih eno & gastro večeri (baština otoka Krka, hrvatska baština) - prema dogovoru.

A za druženje i uživanje u domaćim proizvodima, uredili smo, za naše drage goste i zasebnu kamenu konobu (stražnji dio kuće) sa kaminom, roštiljom i pekom, plinskim inox roštiljem, fritezom, tosterom, pekačem za wafle. Originalno i zanimljivo je konzumirati zalogaje i vino, domaću grapu ili pak samo osvježavajući domaći sok od bazge sa pramca preuređene stare drvene barke u dvorištu pod smokvom.

Naši se gosti mogu slobodno poslužiti uvijek dostupnim svježim začinskim biljem (bosiljak, ružmarin, kadulja, mažuran, lovor, menta i dr).

Handmade products friendly – kako biste miris  (i okus) ljeta ponijeli svojim domovima, dostupni su vam originalni ručno izrađeni suveniri (vrećice lavande, svijećnjaci, okviri za slike, ukrasi i dr.), domaći proizvodi (marmelade, džemovi, domaći sok od bazge, grape, začini i dr).

Photo friendly – vaša domaćica je veliki zaljubljenik u fotografiju stoga ne čudi što se uokvirene fotografije nalaze po cijeloj kućiJ. Rado ćemo sa vama podijeliti informacije o zanimljivim lokacijama i temama koje je snimilo 'fotografsko oko' (more, mreže, barke, stijene, stari maslinici, suhozidi, šuma  itd) te vas pozvati da zajedno sa nama radite na proširenju postojeće galerije slika  Porta i otoka Krka (dio dostupan na https://www.facebook.com/krkporat/photos_stream?tab=photos_albums ).

Book friendly – u želji da vam i ovakav vid opuštanja učinimo jednostavnijim, napravili smo mini knjižnicu sa različitim naslovima na više jezika. Posudba je potpuno besplatna iako su naši gosti spontano uveli običaj da nam i sami donesu i poklone pokoju knjigu. Hvala svima :-), veselimo se rastu naše male biblioteke!

Bike friendly  - za sve ljubitelje zdravog života, osigurali smo prostor za parking bicikala ispod tende. A kako biste nesmetano biciklirali i uživali u ljepotama krajobraza nudimo karte i prospekte biciklističkih staza.

Boat friendly – za sve vas koji uživate na valovima i otvorenom moru te stižete čamcem/gliserom/skuterom, uz prethodnu najavu dolaska, za vas rado posredujemo u dogovoru sa lučkom kapetanijom i organizacijom (najavom) veza. Besplatno!

Video: https://www.youtube.com/watch?v=szd_7Dd_zVY