Otok Krk

Otok Krk je smještan u Kvarnerskom zaljevu na sjevernom Jadranu i s kopnom je spojen mostom preko otočića Sveti Marko. Ukupne površinom od 410 km2, s obalom dugom 190 km. Do nedavno se smatralo da je Krk najveći Jadranski otok (dug je 38 km i širok 20 km), ali su nedavna mjerenja pokazala da istu površinu ima i susjedni otok Cres sa 405.78 km2.

Krk je vrlo raznolik otok – svako mjesto ima svoje posebnosti i najpotpuniji doživljaj se postiže ako se osim u mjestu boravka, planira posjet i drugim dijelovima Krka. Kako je Krk  povezan s kopnom mostom, može se koristiti i kao baza za posjete turističkim destinacijama duž obale te otocima Cresu (Lošinju) i Rabu s kojima ima direktne trajektne veze.

Otok Krk najbliži je sredozemni otok srednjoj i zapadnoj Europi. Na otok je najlakše doći vozilom preko Krčkog mosta.  Otok ima zračnu luku koja može prihvatiti internacionalne letove zrakoplova najvećih kapaciteta. Dolazak na otok omogućuju i trajekti s otoka Cresa (Valbiska-Merag), iz Senja (Senj-Baška) te Lopara na otoku Rabu (Lopar-Baška). Mostarina se plaća samo u jednom smjeru, pri ulasku na otok.

Otok Krk ima i najveću marinu u Hrvatskoj sa popratnim servisima – nalazi se u dobro zastičenoj uvali Punat.

Temperatura mora ljeti je uglavnom od 23 do 25 C.

    MJESTA                        PLAŽE                       ATRAKCIJE            DOGAĐANJA          VREMENSKA PROGNOZA     GASTRONOMIJA

                      

IZLETI (prijedlog jednodnevnih izleta izvan otoka Krka):

                    

         

  • Galerija slika
  • Video galerija

Krk · Otok · Isola · Insel · Island

Otok Krk (Apolinar)

Top destinacije - otok Krk (1. dio)

Top destinacije - otok Krk (2. dio)

Happy - Krk, Croatia (Pharrel Williams)